Vejle skal være vært for politisk fest

Spektrum blev åbnet d. 25 september med en opvisning af DGI verdensholdet.

Venstres landsmøde har tradition for at blive afholdt i MCH Messecenter i Herning. Men på grund af partiets mange kandidater til det kommende kommunalvalg, så skulle der kigges efter et sted med mere plads. Værtskabet er faldet på Spektrum i Vejle, byens store nye konference- og opvisningshal.

Af Julie Juhler

På lørdag vil festklædte venstre-tilhængere strømme til Vejle centrum, da Venstre holder deres årlige landsmøde i byen, hvor Spektrum skal danne ramme for partiets politiske weekend.

Venstres formand, Statsminister Lars Løkke Rasmussen, indleder landsmødet på lørdag med åbningstalen klokken 09:30. Han vil stå på scenen flankeret af blå venstre-bannere foran 15.000 deltagende. Ved de mange borde i salen vil partiets ministre, ordførere og medlemmer fra hele landet sidde.

Bonus for Vejle
Formanden for Venstre i Vejle, Jacob Bogn Nielsen, er begejstret for værtskabet.

” Vi er rigtig stolte af værtskabet. Det betyder, at vores by har faciliteter, som gør, at vi kan holde store arrangementer,” siger han.

Han fortæller, at det vil være gavnligt for byens hoteller og restaurationer, da det er sundt for byen med en større mængde besøgende.
De 15 hoteller nærmest beliggende Spektrum er booket til landsmødets delegerede og observatører.

De lokale venstre-politikere har 12 delegerede, og udover dem har ca. 50-60 lokale medlemmer købt et dagskort til tilskuerpladserne. Andre lokale medlemmer af partiet vil være af finde i Spektrum som frivillige over weekenden.

“Vi vil være opmærksomme på at få budt vores partifæller fra nær og fjern budt pænt velkommen, for det giver et godt indtryk og god omtale,” siger den lokale partiformand.

Landsmødets program

Scenen vil blive indtaget af nogle af partiets ministre blandet andet af gruppeformanden Søren Gade, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og finansminister Kristian Jensen.

Der vil være politiske debatter med bidrag fra salens delegerede og efterfølgende politiske forhandlinger om partiets fremtidige retning.

Landsmødet afsluttes på søndag klokken 13.

,