Havnesagen: Byrådet siger nej til yderligere undersøgelser

Dan Arnløv Jørgensen, byrådsmedlem for Konservative, måtte se sit forslag nedstemt i byrådssalen onsdag eftermiddag (foto: Jacob Eggert Kabel)

Forslag om yderligere undersøgelse af havnesagen blev nedstemt på byrådsmødet onsdag eftermiddag. Nu vil Dan Arnløv Jørgensen (C) lægge sagen i graven, men han håber, at vælgerne vil huske sagen, når de skal stemme til kommunalvalget den 21. november.

af Jacob Eggert Kabel

Der er sat et foreløbigt punktum i den omstridte sag om Vejle Havns misbrug af offentlige midler. Et flertal i byrådet nedstemte Dan Arnløv Jørgensen (C) og Lone Myrhøjs (SF) forslag om yderligere undersøgelser af sagen.

”Jeg ved, at havnesagen hænger folk langt ud af halsen, men det er jo fordi, den ikke er blevet afsluttet,” siger Dan Arnløv Jørgensen.

Forslaget lød på i alt tre advokatundersøgelser og en redegørelse, der skulle belyse henholdsvis bestyrelsens-, revisorens-, Vejle Kommunes administrations- og den tidligere borgmesters rolle i sagen. Vejle Havn er en selvstændig virksomhed, der styres af kommunen.

 

Få et hurtigt overblik over seneste nyt i Havnesagen og hør, hvad borgerne i Vejle tænker, her:

Video-indslag produceret af Johanne Damgård Kalhave.

 

Ingen grund til at grave mere
Holger Gorm Petersen (Nye Borgerlige) var i 2015 med til at kræve den første undersøgelse af sagen. Nu mener han ikke, der er mere at komme efter.

”Jeg synes, det er soleklart for alle og enhver, hvad der er sket,” siger han og placerer ansvaret hos Vejle Havns daværende bestyrelser, hvorfra fire byrådsmedlemmer midlertidigt har været sigtet i sagen.

Holger Gorm Petersen mener desuden, at det er spild af skattekroner at sætte gang i advokatundersøgelser.

Den nuværende borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen (V), stemte også nej til forslaget:

”Der er forskellige politiske interesser i at holde gang i sagen hen over valgkampen. Det har jeg fuld forståelse for. Men jeg synes ikke, der er uafklarede spørgsmål i sagen,” siger han.

Vælgerne må dømme
Dan Arnløv Jørgensen mener, at det er naturligt, at havnesagen debatteres op til kommunalvalget den 21. november.

”Mange borgere går op i havnesagen. Så den kan blive udslagsgivende til valget. Det kan måske flytte et par mandater,” siger han.

Jens Ejner Christensen fornemmer selv, at Vejlenserne er trætte af sagen, og han mener ikke, at den kommer til at fylde ret meget i valgkampen. Direkte adspurgt om, hvorvidt den kan rykke mandater ved det kommende valg, svarer han kontant:

”Nej, på ingen måde.”

,